It’s the 12th month of the odd year 2021 Stupid! Plus my story about the Barcode business

As of this week we have entered the last month of the odd Year 2021 Stupid! Hence I feel the need to make some comments about the past and the New Year 2022 dawning on us all on this threatened Blue Planet As for example: A famous slogan is made and https://www.bbc.co.uk/programmes/p04tjbtx

On the second subject, my story about the Barcode business, it’s a personal account of my 25+ years into this exciting field and the famiglia which was built there of, both in the domestic as well as the Italian and International fields.

First a quick review (from a personal standpoint) of the odd Year 2021.

Το γυρνάω στα Ελληνικά (όπου έντονα και υπογραμμισμένα είναι τα κύρια συμπτώματα μου), [foreign readers can use the translation feature]. Οι κοντινοί μου φίλοι και οικογένεια γνωρίζουν ότι έχω διαγνωστεί εδώ και περίπου 4 χρόνια με την Νόσο του Πάρκινσον [Parkinsons Disease] Η δίκη μου περίπτωση δεν παρουσιάζει Τρόμο (=τρέμουλο) αλλά σχεδόν όλες τις άλλες παθήσεις όπως περιγράφονται στην ιστοσελίδα της Ανάπλασης.

Η Νόσος Parkinson είναι μια χρόνια εκφυλιστική νόσος του Κεντρικού μας Νευρολογικού Συστήματος-ΚΝΣ. Κάθε χρόνο 1 στα 500 άτομα είναι ασθενείς με Νόσο Parkinson. H νόσος επηρεάζει πιο πολύ άνδρες από γυναίκες και η συμπτωματολογία της ξεκινά συνήθως σε ηλικία μεγαλύτερη των 50 ετών.

Η νόσος χαρακτηρίζεται από την απώλεια των ντοπαμινεργικών νευρώνων της μέλαινας ουσίας του εγκεφάλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τη ρύθμιση της κίνησης του σώματος.

Η νόσος χαρακτηρίζεται από 3 βασικά συμπτώματα:

 • Δυσκαμψίαa
 • Βραδυκινησία
 • Τρόμος ηρεμίας

Άλλα συμπτώματα είναι:

 • Αστάθεια βάδισης
 • Μειωμένη επιδεξιότητα στις λεπτές κινήσεις
 • Μείωση της έντασης της φωνής
 • Μειωμένη εκφραστικότητα του προσώπου
 • Μειωμένη όσφρηση
 • Διαταραχές στην κατάποση
 • Διαταραχές στην λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος (π.χ., δυσκοιλιότητα, αυξημένη ή μειωμένη εφίδρωση, σεξουαλική δυσλειτουργία, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα)
 • Εύκολη κόπωση
 • Διαταραχές του ύπνου
 • Βραδύτητα στη σκέψη
 • Κατάθλιψη

Η Νόσος Parkinson μέχρι σήμερα δεν θεραπεύεται. Η κατάλληλη για τον κάθε ασθενή φαρμακευτική αγωγή ή και κάποιες άλλες επεμβατικές παρεμβάσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν σε περιορισμένο ποσοστό ασθενών, είναι δυνατόν να επιβραδύνουν την πορεία της και να βελτιώσουν τη συμπτωματολογία.

Πέραν της βραδυκινησίας και της δυσκαμψίας, οι ασθενείς με νόσο Parkinson παρουσιάζουν καμπτοκορμία, διαταραχές ισορροπίας και διαταραχές βάδισης (βαδίζουν με ευρεία βάση και μικρά συρόμενα βήματα). Όλες αυτές οι κινητικές μεταβολές σε συνδυασμό με τα μη κινητικά συμπτώματα οδηγούν σε απώλεια της λειτουργικής ανεξαρτησίας των ασθενών.

Μια πρόσφατη γνωμάτευση αναφέρει :

Ιατρικό Σημείωμα για την Parkinson’s Disease του Β. Ρηγινού

Αυτά σχετικά με την ασθένεια μου και με τα διάφορα συμπτώματα μου…ωστόσο ελλοχεύει η γνωστή Πανδημία που ακούει στο όνομα COVID-19

My humorous creation about #COVID19

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Μάρτιο του ‘21 [γιορτάζοντας χαλαρά τα 200 χρόνια του Έθνους μας], οταν παρθήκαν τρεις σημαντικές αποφάσεις : 1/ να μετοικίσω στην Κέα για τους επόμενους 6 μήνες [πράγμα που σημαίνει την επίσημη μεταφορά έδρας και απόκτηση του Μ.Α.Ν.-Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη, με εκπτώσεις στα ναύλα και στα καύσιμα 👍] 2/ Μπήκε στη ζωή μας η ‘μικρή μου αδελφούλα’ όπως χαρακτηριστικά την βάφτισα μετά το πρώτο τρίμηνο συμβίωσης, τη Ζιμπαμπουανή πρόσφυγα Ms. Sabina Mutinhima, και 3/ ο εμβολιασμός μου [και αργότερα της Sabine] με το Στέλεχος της Moderna.

Η Sabina και εγώ στη Κέα…. Άνοιξη 2021. Δυστυχώς μετά τον Αύγουστο κατάλαβα ότι έχει πρόβλημα όρασης. Την πήγα στον Γιάννη Μενδρινό [optometrist Keas] και της έβαλε γυαλιά μυωπίας 3.0*. Όμως μετά την επιστροφή μας στην Αθηνα, την παρέλαβε η σύζυγος μου Ήβη, και κατόπιν εξετάσεων διαγνώστηκε με ζάχαρο, σε σημείο που απαιτείτο επέμβαση καταρράκτη οφθαλμών. Σήμερα [αρχές Δεκεμβρίου] το ζάχαρο έχει υποχωρήσει σε τιμές νόρμας, οπότε εντός του Ιανουαρίου ‘22, θα προβεί σε επέμβαση laser για τον καταρράκτη της. Επιπρόσθετα της έβγαλα ΑΜΚΑ με το οποίο έκανε το πρώτο εμβόλιο #COVID19 στη Τζια ενώ πριν λίγες μέρες έκανε το 2ο στην Αθηνα.

Η Κέα σε χειμωνιάτικο τέμπο

Η Sabina σύντομα έμαθε τα κατατόπια του σπιτιού μας στη Τζια [συχνά το παρομοιάζω σαν «ένα σκάφος με μόνιμο ρεμέτζο, που δεν ξεσέρνει» λόγο της πολυπλοκότητας και ιδιομορφίας των συστημάτων του… Επιπρόσθετα, έμαθε τις ανάγκες μου σαν άτυπο ΑΜΕΑ, να μου δίνει τα tablets κάθε 4 ώρες, να περιποιείται τα πόδια μου και το υπόλοιπο πονεμένο μου κορμί κ.ο.κ. Γενικά θα έλεγα ότι φοράει αρκετά και διαφορετικά «καπέλα» όπως ενδεικτικά : νοσοκόμα, μαγείρισσα, υπηρεσία καθαρισμού, βοηθός> πισίνας [pool girl], κηπουρός, Βαφεας, γενικών καθηκόντων κ.π.ά.

We arrived on March 10th via F/B Macedon. But allow me to retract a bit. Five days earlier I was fortunate to be referred by my high school buddy Yanis Zirinis, to a Zimbabwean lady, Ms. Sabina Mutnhima, with the intention of hiring her as my companion, assistant, caregiver, maid and cook to say the least. The interview was successful and all of a sudden Sabina entered my life.
After settling in I started to teach her all about the house details, encouraging her to keep a scrapbook. I often compare the house as a sailing ⛵️ boat with all its complexities BUT without having to worry about dragging anchors 🤩…

Στην αρχή της χρονιάς δεν ξεχάσαμε την Φιλανθρωπική μας Δράση : https://sisoe.org/2020/12/22/kanena-paidi-horis-doro-afraid-ta-dyskola-xristougenna

Και εδώ η συνέχεια : https://sisoe.org/2021/01/18/sisoe-sfkeas-support-hamogelo/

Περισσότερα εδώ σχετικά με τα lockdowns & την Κέα: https://byronriginos.com/2021/11/23/summertime-of-20212-among-covid-19-lockdowns-and-p-d/

Ενώ εδώ το “story” της ωραίας μας αυτοκινητικής δράσης [και φυγή για μια βδομάδα από το νησί της Κεάς] =τον Ιούνιο ‘21: https://sisoe.org/2021/05/19/classics-supercars/

PACHA 2021 στη Κέα- Τζιά
Η 1η φωτιά στη περιοχή μας ανησύχησε πολλούς γείτονες 😭☹️👎
Η φωτιά αυτή απείλησε σοβαρά το σπίτι μας 🔥🚒😤🤯😭
Οι φωτιές στη Κέα το καλοκαίρι του 2021 πολλές και επικίνδυνα καταστροφικές 😭☹️🤯🤬 🚒🔥
More happy moments from 2021😇
Πάμε να αγγίξουμε το δεύτερο θέμα μας: Πώς ξεκίνησε η ιστορία ιστορία και η 25-ετής καριέρα μου με τον Γραμμωτό Κώδικα [βλ.#Barcode] αλλά και με τις υπόλοιπες συναφείς τεχνολογίες της Αυτόματης Αναγνώρισης Στοιχείων [βλ.
Automatic Identification and Data Capture
(AIDC)].
Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο στο Fortune Magazine την άνοιξη του 1984…

Όταν διάβασα το άρθρο εκείνη την άνοιξη του 1984 [πριν λίγα χρόνια έκανε την εμφάνιση του ο IBM PC], ένα μηχάνημα προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή από την κραταιά τότε International Business Machines, γεγονός που θα έφερνε μια τρομερή επανάσταση στον τρόπο που ζούμε [είχε προηγηθεί ο χαρισματικός Steve Jobs με το Apple IIe από το 1977] σήμερα η πλουσιότερη σε cash reserves Apple Computers, ενώ με το δέσιμο του στο άρμα του IBM PC, αρχικά με με το λειτουργικό σύστημα MS-DOS και αργότερα με τα περίφημα Windows, ο Bill Gates και οι συνεργάτες του, μεσουρανούσαν στο Στερέωμα των εταιρειών κολοσσών στον χώρο της πληροφορικής για αρκετές δεκαετίες. Έτσι λοιπόν ενθουσιάστηκα [στα 34 μου χρόνια έψαχνα εναγωνίως διέξοδο απο τις φθίνουσες αντιπροσωπείες του γραφείου ‘ΑΛΚΥΩΝ-Δ.Κ. Γαλιατσάτος Ε.Π.Ε.’], και με την παρότρυνση τόσο του πατέρα Μίμη-DKG όσο και του παιδικού μου φίλου από το Δημοτικό στα Ανάβρυτα, Κυριάκου-KDG, με τον οποίο είχα συμφωνήσει την εισχώρηση κατά το 1/3 στην Ε.Π.Ε. , ξεκίνησα το ψάξιμο…

A Better said than Done proposition ✅ Γιατί; Είμασταν στην προ του Φαξ εποχή, χρησιμοποιούσαμε το TELEX, ενώ προκειμένου να βρεθεί ο πολυπόθητος νέος Οίκος για συνεργασία, ένας ήταν ο δρόμος: Καβάλα την μηχανή μου BSA Thunderbolt και επίσκεψη στο Commercial Section, USA Embassy, όπου ξεφυλλίζοντας τα περίφημα TomCats κοινώς κάτι τεράστια σε πάχος Thomas-Catalogs, μετά από 2-3 ημερών εργασία, έφευγες με ονόματα, διευθύνσεις και Telex No., σε χειρόγραφα με δικά σου αστεράκια και υπογραμμίσεις. Έτσι βρήκα την Computer Identics, Silicon Valley, California, (τώρα με έδρα το Canton, Mass). Για καλή μας τύχη ο Vice President, ήταν ο Ελληνοαμερικανός Victor Kapsampelis 🤣. Αφού πιάσαμε επαφή μαζί του, παραγγείλαμε τα πρώτα Demo Units. Αφού ήρθαν στην Ελλάδα ένα μήνα μετά, υπέστησαν το τσεκούρωμα των Ελληνικών Τελωνείων. Another Mission Impossible μας είχε προκύψει. Έπρεπε Per terra e per mare να βρούμε Οίκο από την Ευρώπη.

Διαβάζοντας ένα Ευρωπαϊκό περιοδικό το Industrial Review, έπεσα πάνω σε μια αγγελία απο τη Γερμανία που διαφημιζε τα Optic Electronics, photocells & Barcodes! Το όνομα της: DATALOGIC GmbH. Βούρ κατά πάνω της…Μετά από δυο εβδομάδες λαμβάνουμε επιστολή απο την Ιταλική μητρική DATALOGIC S.p.A. The Rest is History 👍👌.
Ξεκινάμε συνεργασία άμεσα, παραγγέλνουμε τα πρώτα decoders with pen readers, τα οποία έρχονται γρήγορα και στη μισή τιμή από τα Made in USA. Σύντομα μας επισκέπτεται ο Τεχνικός εκπρόσωπος από τη Bologna, o εξαιρετικός συνεργάτης μας όλα τα χρόνια, νυν Vice-présidente, Dottore Guglielmo Piazzi. Ήταν η πρώιμη εποχή των συνδέσεων μέσω της σειριακής θύρας RS-232C. Wow 😮 τι ιστορία και αυτή. Εμείς είχαμε μόνο ένα Apple IIe με 2 Χ floppy discs και ένα εξωτερικό hard-disc των εκπληκτικών 10 Megabytes 🤩 Από εκείνη την πρώτη εποχή αντιλήφθηκα 2-3 πράγματα για τη νεα business που επρόκειτο να μπούμε δυναμικά…

 • Ότι χρειαζόμασταν ένα βαθύ γνώστη της δουλειάς με εξειδίκευση στις επικοινωνίες μεταξύ συστημάτων, το λεγόμενο I/O [Input/Output]
 • Ότι πολλές φορές η όλη επιτυχία επικοινωνίας του σειριακού Decoder DP-100 with Pen Reader P30, κρεμόταν από μια τρίχα (συνδεσμολογία του αντεστραμμένου καλωδίου RS-232C)
 • Ότι απαιτείτο ειδικό software driver (ρουφήχτρα) το οποίο θα αναλάμβανε τον ρόλο διαχείρισης των data stream από τον αποκωδικοποιητή προς την εκάστοτε σειριακή θύρα.
 • Ότι αντίστοιχα απαιτείτο ειδικό software driver το οποίο θα οδηγούσε τους Dot Matrix εκτυπωτές της εποχής για να εκτυπώνουν «χράπα-χρούπα» τα άθλια Barcodes συνήθως σε αυτοκόλλητες ετικέτες. Αγωνία αν θα διαβάζονταν από τα πενάκια μας.

Με αυτά και μ’ αυτά, βρήκαμε ένα Guru, άρτι αφιχθέντα από την Αγγλία με Ph.D. σε Cybernetics, τον μεγάλο μπλα-μπλαδόρο και πολυτάλαντο Γιάννη Γ. Κοζάτσα-JGK. [Ένας ακόμα Κεφαλλονίτης στο γραφειο]…Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το τραγουδάκι «Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο» 😭

Περί του European Article Numbering- EAN και του https://en.wikipedia.org/wiki/GS1?wprov=sfti1

GS-1 το Barcode που κατέκτησε τα σημεία πωλήσεων [Points Of Sales-POS] διεθνώς !

Stay tuned for the continuation 👌✅🙏 Παραμείνετε στις οθόνες σας, σύντομα θα υπάρξει νεα ενημέρωση 👍✅🙏🇬🇷
Μια διαφήμιση της Porsche, just for fun 🤩

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: